/ Tietosuoja

Tietosuoja-asetukset

Löydät tietosuoja-asetukset päävalikon Tietosuoja-välilehden alta.

Tietosuoja-asetusten käyttöönotto

Tietosuoja-asetusten läpikäynti vaatii seuraavat toimenpiteet:

  1. Laadi ja lataa tietosuojaseloste Giftiin tai nettisivuillesi
  2. Aseta sopiva tietojen säilytysaika
  3. Syötä tarvittaessa tietosuojavastaavan tiedot

Alla löydät vielä kunkin kohdan tarkemmin selitettynä.

1. Tietosuojaseloste

Voit ladata yrityksesi tietosuojaselosteen esim. PDF-tiedostona tähän. Tietosuojaseloste tulee olla asiakkaiden saatavilla, joko lahjakorttikauppaan johtavalla nettisivulla tai kauppasivulla.

Mainitsethan selosteessa myös Giftiin kerätyt asiakastiedot ja lahjakorttien tiedot. Myös tietojen säilytysaika tulee olla ilmoitettuna ja vastata Giftin asetuksia.


2. Tietojen säilytys

Tähän kohtaan voit määritellä, kuinka kauan vanhoja asiakastietoja säilytetään. Jos asiakkaalla ei ole voimassa olevia lahjakortteja eikä hänen tietojaan ole muokattu asiakasrekisterissä tiettyyn aikaan, hänen tiedot poistetaan asiakasrekisteristä määrittelemäsi ajan kuluttua.

Automaattinen tietojen poisto asetusten mukaan alkaa 25.5.2018

Valitsethan säilytysajan ottaen huomioon tietosuoja-asetuksen määräykset asiasta. Automaattisesti poistettuja vanhentuneita tietoja ei voida palauttaa.


3. Tietosuojavastaava

Jos yritykselläsi on tietosuojavastaava, ilmoittakaa henkilön yhteystiedot tässä. Kaikkien yritysten ei ole pakollista nimetä tietosuojavastaavaa.

Tietoa ei julkaista esim. varaussivulla vaan se on tarkoitettu Giftin ylläpidon sisäiseen käyttöön tietosuoja-asetuksen vaatimusten täyttämiseen. Pyydämme myös päivittämään tiedot, mikäli ne muuttuvat.